Heath a Masses Music

Další rozměr Heathova talentu – režie hudebních videí

V roce 2006 Heath začal režíroval hudební klipy – dva pro svého přítele, australského hip-hopového umělce N´fa a třetí pro amerického kytaristu Bena Harpera, s nímž založil i nahrávací společnost Music Masses CO.

2006

N´fa – Seduction Is Evil

N´fa – Cause an Effect

Ben Harper – Morning Yearning

Tato prezentace vyžaduje JavaScript.

N´fa – Seduction Is Evil

N´fa – Cause an Effect

Ben Harper – Morning Yearning

THE MASSES

Heath Ledger – Rare behind the scenes video

2007

Heath začal v únoru 2007 pracovat na videoklipu pro začínající australskou hvězdičku Grace Woodroofe. Jednalo se o coververzi písně Davida Bowieho “Quicksand ”, natáčení probíhalo v Edison Clubu v Los Angeles.Videoklip nebyl bohužel dokončen.

Tato prezentace vyžaduje JavaScript.

V polovině roku Heath spolu s přítelem Benem Harperem založil nahrávací společnost Music Masses, jehož prvním objevem měla být právě Grace Woodroofe . Zde také vznikl animovaný videoklip k písni  King Rat od skupiny Modest Mouse. Heath na něm spolupracoval se svým přítelem, autorem animace –  Danielem Auberem. Nápad vznikl v lednu 2007, kdy byl Heath na návštěvě v rodné Austrálii seznámen sIsaacem Brockem ze skupiny Modest Mouse, byl nadšený z originální muziky a námětu nezákonného lovu velryb, který se každoročně odehrává na pobřeží Austrálie. Klip byl plně koncipován do posledního detailu, ale nedokončený z důvodu Heathovy smrti v lednu 2008, přátelé však na jeho počest a v jeho duchu Heathovu práci úspěšně dotočili. King Rat měl premiéru 4.srpna 2009.

Tato prezentace vyžaduje JavaScript.

Modest Mouse – King Rat

Nick Drake –  Black Eyed Dog

Na benátské tiskové konferenci v září 2007 tichý a nervózní Heath vyjádřil touhu natočit dokumentární film o britském hudebníkovi a skladateli Nicku Drakeovi, který zemřel v roce 1974 ve věku 26 let, na předávkování antidepresivy. Heath byl zpěvákem posedlý, možná podobností jejich životů, sžíraných depresemi a pochybnostmi o sobě samém. Svůj záměr o natočení dokumentu už nestačil zrealizovat, ale vytvořil a nahrál hudební video k Drakeově písni z roku 1974 “Black Eyed Dog”, název je inspirovaný Winstonem Churchillem a jeho popisným termínem pro depresi (černý pes). Video bylo veřejně uvedeno pouze dvakrát, a to na festivalu Bumbershoot, v Seattlu, který se konal 1-3 září 2007, a na “A Place To Be: Oslava Nicka Drakea” v Hollywoodu, 5. října 2007. Na internetu se videoklip objevil až po Heathově smrti. Černobílé a velmi pohyblivé video umocňuje už tak depresivní píseň objektivem zaměřeným na sebe, na konci se Heath utopí ve vaně…

 

Snippet of Heath Ledger talking about Nick Drake at Venice (2007)

Heath Ledger /Nick Drake – Black Eyed Dog

Foto z klipu Black Eyed Dog

Foto z klipu Black Eyed Dog

Napsat komentář